Rendszergazdai-, informatikai szolgáltatások

Egy jó rendszer észrevétlenül teszi a dolgát, egy termelő eszköz, mely végzi a rászabott munkát. Ha elromlik, akkor viszont baj van. Azonnal fájó pont, mind az eszköz hiánya, mind az adatok hiánya, melyek esetleg elvesztek.

Kis csapatunk segít a meglévő rendszer karbantartásában, ésszerű és költséghatékony fejlesztésében, működtetésében. Nem kell feleslegesen újabb és újabb százezres eszközöket vásárolnia, mi nem eladni akarunk, hanem szolgáltatni és a meglévő erőforrásokkal jobban gazdálkodni. Ilyen egyszerű.

Hardver és szoftver beszerzés


Vállaljuk hardver eszközök beszerzését, telepítését és beüzemelését irodai környezetbe. Tervezett beszerzéséhez tanácsot adunk, illetve a lehetőségekhez mérten pályázatírásban is segítünk. Pendrivetól az óriás plotterig.

A hardverhez szoftver is kell.
Nagykereskedelmi partnereinktől első kézből tudunk szoftvert szállítani, az alábbi termékek esetében pedig forgalmazói státuszt töltünk be:

Adobe vector logo Eset NOD vector logo Actuak Ügyvitel logo

Unix / Linux szerverek telepítése, üzemeltetése


Irodai fájlszerver és kis irodai (small business) szervereket főként Unix rendszerre alapozva telepítünk, mely tökéletesen kiszolgálja a Microsoft Windows illetve Apple OS X munkaállomásokat is.
Legfontosabb tulajdonságaik:

 • biztonságos rendszerkörnyezet kialakítása
 • titkosított meghajtók
 • megosztott mappák
 • megosztott nyomtatók, szkennerek
 • jogosultság kezelés
 • internet forgalom szűrés (tiltás)
 • titkosított távoli elérés
 • adatbiztonság (tükrözött meghajtók, RAID)
 • online adatmentés (titkosítással)
 • NAS, helyi ftp szerver

Adatmentés


Elgondolkodott már azon, hogy mennyit ér az adat, az a fájl amit ott tárol a Windows Asztalon vagy egy eldugott mappában?
Mi történne ha letörölné? Belefolyna a laptopba egy csésze kávé? Betörnek az irodába és a mentéssel együtt elvisznek mindent?

A legfontosabb a rendszeres mentés, lehetőleg automatikusan, mert a kézi adatmentésre valahogy sosincs idő. Ha már készít mentést, sose hagyja a gép mellett, tárolja külön.

... És hogy egész biztosan megkerüljön az elveszett adat, tárolja online is, a felhőben. Titkosítva, ne a Dropboxban vagy a Google Drive-ban titkosítatlanul.
Ha szüksége van tanácsra, segítségre, keressen meg minket és segítünk, mielőtt megtörténik a baj.

Referenciák: EPC Nyomda Budaörs, DPD Stanc (Diósd), Medikard Orvosi rendelő, Archeosztráda Kft.

Domain regisztráció és tárhely

Domain regisztráció és fenntartás


A létező összes domain végződéssel tudunk domaint regisztrálni. Ne sajnálja rá azt a néhány ezer forintos éves költséget, hogy legyen saját céges domainje és e-mail címe, akár ékezetes karakterrel. Ráadásul saját webcíméhez biztosítjuk a szükséges technikai hátteret (a névszervereket), így igazán nem kell semmi nehézséggel foglalkoznia.

Általános domain végződések:

 • .hu
 • .eu
 • .com
 • .org
 • .net

A teljes listát megtekintheti itt: domain végződés (TLD) lista »

Tárhely és e-mail


Felejtse el az ingyenes e-mail cím és tárhely használatát (pl: cegnev@freemail.hu), hogy komolyan vegyék cégét.

Saját weboldalának kiszolgálásához szükséges tárhelyet is adunk (adatbázissal), a munkatársaknak pedig szabadon választható e-mail címeket hozunk létre. Igény szerint átirányításokat, csoportos e-mail címeket is készítünk.

Ha szeretné, eléri asztali gépről, webről, vagy akár okos telefonjáról is leveleit, ráadásul minden eszközön ugyanazt láthatja, nem fog elveszni.

SmartTV film- és kép tároló (NAS)


Ha otthonába szeretne egy kis fogyasztású személyre szabott NAS-t (Hálózati Tároló) abban is tudunk segíteni. A háztartásban működő eszközök (router, számítógép, tablet, TV) egyetlen helyről érik el a tartalmakat, legyen szó a családi nyaralás fotóiról, vagy a gyerek kedvenc meséjéről.

A távírányítóval válogathat a filmek, sorozatok borítóit látva, válthat hang- és feliratok között, mindezt kényelmesen, technikai problémák nélkül.